NOS VoetbalAangepast

Iedere PSV'er is opgelucht: we leven nog

De Jong opgelucht na 'geweldig einde' tegen Heerenveen

Een Houdini-act, een miraculeuze ontsnapping. Hoe je de manier waarop PSV van sc Heerenveen wist te winnen ook wil noemen, feit is dat de Eindhovenaren nog gewoon meedoen om de titel. "We hopen nu de inhaalrace te beginnen", aldus Luuk de Jong.

De aanvoerder toonde zich na afloop onder de indruk van het karakter van zijn ploeg. "Je weet dat het gat heel groot wordt als je hier verliest. Dan is het ongelooflijk wat voor veerkracht we tonen en nog de overwinning over de streep trekken."

Tien minuten voor tijd kwam Heerenveen via het derde doelpunt van Reza Ghoochannejhad op een 3-2 voorsprong. Daarmee dreigde voor de Eindhovenaren het gat met de concurrenten Feyenoord en Ajax nog groter te worden, totdat in de slotminuten Marco van Ginkel en Héctor Moreno PSV alsnog de zege brachten.

'Geweldig einde'

Opluchting en euforie heersten in het Eindhovense kamp, zo bleek uit de woorden van De Jong: "Soms zitten dit soort wedstrijden er tussen. Het was gelukkig een geweldig einde voor ons." Bij een 2-2 stand kreeg de spits na een overtreding van Doke Schmidt nog een strafschop toegekend.

"Ik zette mijn standbeen voor hem neer en toen ik wilde schieten liep hij van achter tegen mij aan, waardoor ik uit balans raakte. Het was een terechte strafschop", aldus De Jong, die zijn ploeggenoot Gastón Pereiro vanaf elf meter zag missen.

Het moment waaruit PSV een strafschop kreeg: Doke Schmidt haakt Luuk de Jong

Trainer Phillip Cocu zat allesbehalve ontspannen op de bank. "Zo'n eindfase is slecht voor je als trainer. Maar ik heb veel passie en strijd gezien. Doordat we alles hebben gegeven, hebben we de overwinning behaald."

"Misschien was het voetbal minder goed, maar we speelden met het hart op de juiste plaats."

En daarin is zijn elftal gegroeid, meent Cocu. "Dat lukte in de eerste helft van het seizoen vaak niet en nu wel. Dit is dus een belangrijk moment voor de ploeg."

Net als PSV wonnen ook concurrenten Feyenoord en Ajax dit weekend hun wedstrijd, waardoor de achterstand op koploper Feyenoord acht punten blijft. Nummer twee Ajax heeft drie punten meer dan de Eindhovenaren.

Maar de belangrijkste conclusie? "We leven nog", aldus Cocu.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl