NOS Nieuws

Duitsland en Oostenrijk houden terreurverdachten aan

De Duitse politie heeft een terreurverdachte opgepakt. De man werkte mogelijk samen met een man die in Wenen werd gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanslag.

De man werd gearresteerd in Neuss, in Noordrijn-Westfalen. Een speciaal arrestatieteam hield hem gisteren aan.

Oostenrijk hield vrijdag een 17-jarige verdachte aan in Wenen. Daarmee zou een aanslag in de Oostenrijkse hoofdstad verijdeld zijn. Hij zou radicaal-islamitische ideeën hebben. De opsporingsdiensten denken dat hij overnacht heeft bij de man in Neuss, waar ze aanslagen op militaire doelen bespraken.

Verband

Volgens de Duitse nieuwssite Focus online bereidden ze een bomaanslag voor op politiemensen en militairen in Duitsland. Uit het onderzoek is gebleken dat de mannen nauwe contacten onderhielden en dat ze in de woning in Neuss hebben geëxperimenteerd met het maken van explosieven.

Focus meldt verder dat de Weense verdachte een Albanese achtergrond heeft en dat hij een eed aan de islamitische terreurorganisatie IS heeft gezworen.

Het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken laat weten dat de twee arrestaties duidelijk verband met elkaar houden. Volgens Focus is de man in Neuss aangehouden na verhoor van de verdachte uit Wenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl