Tijn is met zijn ouders en broertje naar Disneyland Parijs geweest

Gezondheid zieke Tijn gaat hard achteruit

Wereldberoemd in Nederland; dat was de zieke Tijn even toen hij een maand geleden veel geld ophaalde met zijn nagellakactie in het Glazen Huis in Breda. 3FM kreeg vandaag bericht van zijn vader, waarin hij iedereen bedankt maar ook vertelt dat het niet zo goed gaat met Tijn.

De 6-jarige Tijn had gehoopt dat hij 100 euro zou inzamelen voor het goede doel van Serious Request, mensen met een longontsteking, maar het werd ruim 2,5 miljoen euro. Een ongelooflijk hoog bedrag voor zo'n individuele actie. Even was Nederland in de ban van Tijn en lakten zelfs bekende mensen, onder wie premier Rutte en dj Armin van Buuren, hun nagels.

"De week van Serious Request en de actie van Tijn, waren uiterst bijzonder om mee te mogen maken!", schrijft vader Gerrit in zijn bericht aan 3FM. "Het heeft ons veel kracht, vreugde en plezier gegeven in een moeilijke periode. Daarvoor zijn we iedereen zeer dankbaar!"

Helaas heeft de familie daar niet lang van kunnen nagenieten, zegt hij, want Tijns gezondheid is tijdens de Kerstdagen zienderogen achteruit gegaan. "Zodat Tijn direct na Kerst weer bestralingen moest ondergaan." Tijn heeft hersenstamkanker en heeft - ondanks behandelingen - niet lang meer te leven.

Doordat vrienden van Tijns ouders met een speciale actie ook geld inzamelden voor Tijn, kon het gezin naar Disneyland Parijs. "Een onvergetelijke reis", zo noemt Gerrit het uitstapje. "Hoewel er ook een paar moeilijke momenten zijn geweest, hebben wij hoofdzakelijk veel van elkaar kunnen genieten en hebben wij ook veel gelachen."

Vandaag ging Tijn naar een wedstrijd van PSV, vertelt zijn vader. Iets wat hij volgens hem vooral deed voor zijn broertje en andere familieleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl