Teleurstelling bij Fabian Lustenberger (m) en Hertha

Hertha laat punten liggen in strijd om CL-plek

Hertha BSC heeft dure punten verspeeld in de strijd om de Champions League-plaatsen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Pál Dárdai ging met 3-1 onderuit bij Bayer Leverkusen. De drie thuisdoelpunten waren van Turkse makelij.

Ömer Toprak zette Leverkusen op voorsprong en vanaf de strafschopstip maakte Hakan Çalhanoglu er 2-0 van. Op slag van rust verkleinde Valentin Stocker de marge tot één en werd het nog spannend. Hakan Çalhanoglu besliste de wedstrijd met een volley twee minuten voor tijd.

Vreugde bij Leverkusen na goal Hakan Çalhanoglu

Door de nederlaag liet Hertha na om de derde plaats in de Bundesliga in te nemen. De Berlijners staan nu vijfde achter koploper Bayern München, RB Leipzig, Hoffenheim en Borussia Dortmund. De eerste drie plaatsen plaatsen zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier gaat naar de voorrondes.