NOS SchaatsenAangepast

Sprintkampioene met het verstand van een allrounder

Ze is 30 jaar en ze gaat al ruim 13 jaar mee met de Nederlandse schaatstop. En ze heeft al 19 gouden medailles behaald op WK's. Die indrukwekkende staat van dienst ten spijt ontbrak op de erelijst van Wüst nog een sprinttitel.

Maar dat vlekje heeft de Brabantse nu ook weggewerkt. Bij de KPN NK sprint in Thialf toonde Wüst zich dit weekend ongenaakbaar.

Wüst: deze titel had ik nog niet

Dat Wüst zich verzekerde van de nationale sprinttitel in een vol Thialf gaf haar zege extra glans. "Dit is mooi. Ik geniet hier wel van", zei Wüst, die toch een beetje kritisch was over haar races. Ze moest het hebben van de 1.000 meter. Twee keer was ze de snelste. Op de 500 meter eindigde ze tot twee keer toe als vijfde.

"Ik had stiekem wel snellere tijden verwacht. Vandaag ook, het valt net niet goed. Maar er zitten goede stukken in. Ik wilde heel graag onder de 39 seconden op de 500 meter. Dat moet dit seizoen gebeuren op de WK allround."

Daarmee is meteen het volgende onderwerp aangestipt. Want dat WK allround is een week na de WK sprint, waarvoor ze als nationaal sprintkampioene formeel is gekwalificeerd.

De verleiding om in Calgary op de sprint de strijd aan te binden met de wereldtop is groot, maar het is de vraag of dat met het oog op de WK allround verstandig is.

Wel of geen WK sprint?

Het hart wil sprinten, het verstand weet wel beter. Toch heeft Wüst de knoop nog niet doorgehakt. "Dat ga ik vanavond met mijn coach beslissen", vertelde ze.

"Daar hebben we het nog niet over gehad. Ik vind sprinten heel leuk om te doen. Ik ben er wel bang voor dat het ten koste gaat van de WK allround. Die toernooien zijn twee weekenden achter elkaar en ik wil gewoon wereldkampioen allround worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl