Chelsea schrikt niet van miraculeuze zege Arsenal

Het gat tussen koploper Chelsea en Arsenal in de Premier League is nog altijd acht punten. Beide ploegen boekten vandaag een overwinning, maar Arsenal deed dat op wel heel spectaculaire wijze.

Alexis Sánchez (r) viert zijn goal met Nacho Monreal (l)

In de achtste minuut van de blessuretijd schonk Alexis Sánchez Arsenal een 2-1 zege op Burnley. De Chileen benutte op koelbloedige wijze een strafschop, met een stiftje à la Panenka. Even daarvoor leek het nog mis te gaan voor de Gunners.

Burnley verdedigde sterk in het Emirates-stadion, maar na een uur brak verdediger Shkodran Mustafi met een kopbal uit een corner van zijn Duitse landgenoot Mesut Özil toch de ban voor Arsenal. Na rood voor Granit Xhaka (harde charge op Steven Defour) moest Arsenal met tien man verder en werd het toch weer spannend.

Hectische slotfase

De bezoekers kregen na een overtreding van Francis Coquelin op Ashley Barnes in blessuretijd een strafschop. Andre Gray ging achter de bal staan en schoot door het midden binnen. Doelman Petr Cech toucheerde de bal nog licht, maar was al naar de hoek gedoken.

Alexis Sánchez benut de beslissende strafschop met een 'Panenka'

De goal leidde tot frustratie bij Arsenal-coach Arsène Wenger, die vanwege commentaar op de leiding zelfs werd weggestuurd. Vanuit de tunnel zag hij zijn ploeg toch nog op voorsprong komen. Laurent Koscielny werd in het gezicht geraakt door Ben Mee. Zeker een overtreding, maar arbiter Jonathan Moss had niet gezien dat Koscielny buitenspel stond.

Vlak na de benutte strafschop van Sánchez, die daarmee verantwoordelijk was voor de laatst gescoorde goal ooit (98ste minuut) van Arsenal in de Premier League, floot de arbiter af en begon een feest van opluchting.

Arsenal profiteerde optimaal van het puntenverlies van Liverpool en Tottenham Hotspur en staat weer tweede, maar het gat met Chelsea bleef acht punten. Chelsea won met 2-0 van Hull City.

Diego Costa keerde terug bij Chelsea en hij opende meteen de score. De Spanjaard ontbrak vorige week in de selectie. Officieel vanwege een blessure, maar hij zou ook ruzie gehad hebben met manager Antonio Conte.

De tweede Chelsea-goal werd gemaakt door Gary Cahill. Hij kopte een vrije trap van Cesc Fàbregas binnen.

Diego Costa na zijn doelpunt

Van Dijk valt uit bij Southampton

Southampton boekte zondag een klinkende overwinning op regerend kampioen Leicester City: 3-0. Verdediger Virgil van Dijk, de nieuwe aanvoerder van Southampton na het vertrek van José Fonte, viel aan het begin van de tweede helft uit met een enkelblessure na een duel met Jamie Vardy.

Bij rust was het al 2-0 dankzij doelpunten van James Ward-Prowse en Jay Rodriguez. In de slotfase van de wedstrijd tekende Dusan Tadic uit een strafschop voor de derde treffer in het St. Mary's-stadion. Jordy Clasie mocht als invaller de laatste twintig minuten meedoen.