Reddingwerkers graven in de sneeuw naar overlevenden
NOS NieuwsAangepast

Reddingwerkers lawinehotel Italië smeken om zwaarder materieel

Reddingwerkers vragen dringend om zwaar graafmaterieel over te brengen naar het door een lawine verwoeste hotel in Midden-Italië. Vier dagen nadat de lawine hotel Rigopiano had getroffen, graven de hulpverleners nog altijd met hun handen en met scheppen naar mogelijke overlevenden. Het aantal vermisten is verhoogd naar 24, nadat een van de overlevenden had verteld dat er ook nog een Senegalees in het hotel werkte.

Met zwaarder materieel verwachten hulpverleners beter door te kunnen dringen in de puinhopen van het hotel. Ze denken dat er nog steeds 'luchtkamers' in het pand zijn, met voldoende zuurstof om mensen in leven te houden.

Inmiddels zijn negen mensen gered die vastzaten in het bedolven hotel; de laatste geslaagde reddingsoperatie was gisteren. Vandaag zijn onder de sneeuw geen stemmen meer gehoord, maar de reddingwerkers blijven hopen dat er nog overlevenden zijn. Er zijn tot dusver zes doden geborgen.

Onbegaanbare wegen

Een kleine 200 reddingwerkers werken in ploegen van zestig man mee aan de hulpoperatie. De zware sneeuwval in de bergen in Midden-Italië heeft het verkeer over de weg stilgelegd, waardoor de noodzakelijke kranen en graafmachines het hotel niet kunnen bereiken. Ook voor de komende dagen wordt weer sneeuw verwacht. Er geldt een waarschuwing voor meer lawines in het gebied.

Het Comité voor Grote Risico's houdt rekening met een nieuwe zware beving in Midden-Italië, kracht 7. Er werden in de afgelopen dagen honderden kleine bevinkjes geregistreerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl