NOS SchaatsenAangepast

Smeekens en Mulder houden sprinttoernooi spannend

De tweede 500 meter voor mannen bij de KPN NK sprint is gewonnen door Dai Dai Ntab en Jan Smeekens. Beide schaatsers kwamen na 34,94 over de finish op het ijs in Thialf. Ronald Mulder staat nog steeds eerste in het algemeen klassement.

NK sprint: tweede 500 meter (m)

Mulder noteerde de derde tijd op de 500 meter: 35,00. Met een voorsprong van 0,38 seconden op Smeekens, de nummer twee van het klassement, staat hij zondagmiddag aan de start van de laatste 1.000 meter. Ntab klom naar de derde plaats in het klassement.

Hein Otterspeer, die zaterdag de eerste 1.000 meter won, kon niet bijblijven. Met de zevende tijd (35,60) op de 500 meter zakte hij in het klassement. Hij heeft last van zijn lies.

Het klassement van de NK sprint (m) na de tweede 500 meter

Otterspeer staat nu vierde, met bijna 2 seconden (1,99) achterstand op klassementsleider Ronald Mulder. De kans dat Otterspeer nog naar de WK sprint gaat, is daardoor heel klein geworden.

"Na 50 meter kreeg ik een enorme steek in mijn lies", vertelde Otterspeer na afloop. "Het doet elke keer pijn en ik was meteen afgeleid. Dit voelt niet top. Ik wil het toernooi graag afmaken, maar dit is niet goed. Echt super, superjammer."

Ook Michel Mulder kon opnieuw niet overtuigen. Hij eindigde als vijfde (35,50) op de tweede 500 meter en heeft inmiddels een achterstand van 2,95 seconden op zijn broer.

Startbewijs voor WK sprint

Naast de Nederlandse titel is er ook nog één startbewijs te verdienen voor de WK sprint, die op 27 en 28 februari in Calgary (Canada) worden gehouden.

Titelverdediger Kai Verbij ontbreekt in Heerenveen. Hij pakte eerder deze maand de allereerste Europese titel sprint, waardoor hij zich verzekerde van deelname aan de WK sprint. Hij is ook al zeker van deelname aan de WK afstanden in Zuid-Korea. Ook Kjeld Nuis, die het tweede ticket heeft, is niet van de partij in Thialf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl