Vreugde en opluchting bij Ajax na de 1-0 van Lasse Schöne

Eindelijk weer zege Ajax in Utrecht

Voor het eerst sinds maart 2009 heeft Ajax in de competitie weer eens drie punten meegenomen uit Utrecht. De Amsterdammers wonnen de lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht met 1-0 door een mooie treffer van Lasse Schöne in de slotfase. De Deen had eerder een strafschop gemist.

FC Utrecht kwam er in het matige duel voor rust lange tijd niet aan te pas, maar kreeg wel de beste kansen: Richairo Zivkovic trof de lat en Nacer Barazite knalde bij een vrije schietkans over. Ajax schrok van de gevaarlijke tegenstoten, maar bleef in een te laag tempo spelen om het de thuisclub echt lastig te maken.

Lat

Aan de andere kant stuiterde een schot van Hakim Ziyech via doelman David Jensen boven op de lat. Na rust had Utrecht het initiatief, maar nu kreeg Ajax de beste kans. Na hands van Barazite mocht Schöne in de 61ste minuut een strafschop nemen. De Deen schoot de bal over.

Ajax kreeg vervolgens weer een licht overwicht en nadat Giovanni Troupée Utrecht nog bijna op 1-0 had gezet, maakte Schöne met een fraai schot zijn fout goed: 0-1. Een Utrechts slotoffensief leverde geen kansen op.