Het wrak van de trein die ontspoorde in de Indiase staat Andhra Pradesh
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 22 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het is een koude ochtend, met eerst nog matige vorst. Daardoor kan het in de noordelijke provincies plaatselijk glad zijn. Later vandaag gaat de zon schijnen. Het wordt 3 tot 4 graden.

Indiase trein ontspoord: 23 doden

Bij een treinongeluk in India zijn zeker 23 mensen om het leven gekomen. Ook raakten tientallen mensen gewond. Negen van de 22 rijtuigen van de trein ontspoorden 's avonds laat in de staat Andhra Pradesh, in het zuidoosten van het land.

Hulpverleners verwachten dat het dodental nog verder oploopt. Er zitten nog veel mensen bekneld in de wrakstukken. Volgens Indiase media zaten er 600 mensen in de ontspoorde rijtuigen. De autoriteiten denken dat het ongeluk werd veroorzaakt door een technisch mankement.

Een miljoen demonstranten tegen Trump

Wereldwijd hebben er meer dan een miljoen mensen geprotesteerd tegen de nieuwe president van de Verenigde Staten. Er deden naar schatting een half miljoen mee aan de Women's March on Washington. Dat is daarmee de grootste demonstratie ooit gehouden in Washington D.C.

Amerikaanse media schatten dat bij de inauguratie van president Trump zo'n 250.000 mensen aanwezig waren. Maar volgens de nieuwe woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer, lag dat aantal een stuk hoger.

Tijdens zijn eerste persconferentie las hij de media de les. "Dit was het grootste publiek dat ooit een inauguratie heeft aanschouwd, punt uit."

Sean Spicer bij zijn eerste persconferentie in het Witte Huis

Pavljoetsjenkova naar kwartfinale Australian Open

De Russische tennisster Anastasia Pavljoetsjenkova (25) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de Australian Open. Ze versloeg haar landgenote Svetlana Koeznetsova (31) met 6-3, 6-3.

Het is voor Pavljoetsjenkova de eerste keer dat ze in de kwartfinales staat in Melbourne. Daar komt ze Venus Williams tegen. Die rekende in de vierde ronde af met de Duitse Mona Barthel. In die wedstrijd maakte Williams veel fouten. Maar omdat Barthel er helemaal niets van bakte, won de Amerikaanse uiteindelijk met 6-3, 7-5.

Verder vandaag...

Wordt er gestemd in de eerste ronde van de voorverkiezingen van de Parti socialiste (PS). Wie namens de partij gaat meedoen aan de presidentsverkiezingen, wordt pas na de tweede ronde bekend. De huidige president Hollande doet niet mee. Kanshebbers zijn ex-premier Manuel Valls en oud-minister Arnaud Montebourg.

Verder wordt er gevoetbald. Om 12.30 uur trappen FC Utrecht en Ajax af. Daarna volgen de wedstrijden Excelsior-Go Ahead Eagles en NEC-Roda JC. Om 16.45 uur staat de topper PSV-Heerenveen op het programma.

Ook is het de laatste dag van het NK allround en NK sprint 2017. Vanaf 13.00 uur worden alle wedstrijden live uitgezonden op NOS.nl. Sanneke de Neeling en Ronald Mulder hebben de beste papieren om een titel binnen te halen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl