Jens Toornstra ontvangt de felicitaties van Eljero Elia

Feyenoord pakt tegen Willem II vijftiende zege van het seizoen

Koploper Feyenoord heeft in de eigen Kuip met 1-0 gewonnen van nummer twaalf Willem II. Daarmee kan de ploeg in speelronde negentien de vijftiende competitiezege van het seizoen bijschrijven.

Waar de bezoekers in de eerste helft één kans kregen via Feyenoord-huurling Jari Schuurman, creëerde Feyenoord kans op kans.

Kostas Lamprou toonde zich een prima keeper, maar moest buigen voor een ferme kopbal van Jens Toornstra, uit een schitterende voorzet van Eljero Elia.

• ANP Pro Shots
    De kopbal van Jens Toornstra waardoor Feyenoord op 1-0 kwam
    Feyenoorder Eljero Elia zet een actie in

Na rust dacht Elia na een slim passje van aanvoerder Dirk Kuijt de wedstrijd in het voordeel van Feyenoord te beslissen, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Elmo Lieftink miste vervolgens dé kans op 1-1 en Lamprou keerde nog een pegel van Toornstra. Hoe langer het 1-0 bleef, hoe brutaler Willem II werd. Het lukte de bezoekers echter niet om tot een kans te komen.

In de extra tijd kreeg Feyenoorder Bilal Basacikoglu nog de grootste mogelijkheid. Hij omspeelde de doelman, maar werd vervolgens dusdanig gehinderd door verdediger Jordens Peters dat zijn schot in het zijnet belandde.

Belangrijke punten

Van Bronckhorst toonde zich na afloop kritisch, maar ook tevreden. "We speelden niet zoals we kunnen, maar het kost ons gelukkig geen punten. Dit zijn drie heel belangrijke."

Door de driepunter heeft Feyenoord acht punten voorsprong op nummer twee Ajax, dat morgen de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma heeft staan.