Nicolai Brock-Madsen
NOS VoetbalAangepast

PEC Zwolle na zege in Den Haag naast ADO

PEC Zwolle heeft zichzelf een goede dienst bewezen door in Den Haag met 2-1 van ADO te winnen. PEC nestelt zich door die zege naast ADO. Beide clubs hebben zeventien punten na negentien duels.

ADO leek in het begin het beste met de druk van het degradatieduel om te gaan. Ruben Schaken schoot al in de openingsminuut net over. Even later had Gervane Kastaneer wel succes. Hij knikte knap raak uit een hoekschop van Achraf El Mahdioui, maar verliet even later wel het veld met een oogblessure.

PEC kwam na de 1-0 beter in de wedstrijd en toen de Haagse defensie Kingsley Ehizibue over het hoofd zag, prikte hij de 1-1 binnen. Dat deed Ehizibue, weliswaar randje buitenspel, na een fraaie pass van Ryan Thomas.

Na rust was Zwolle beter en Queensy Menig kreeg al snel de kans op 2-1, maar hij stuitte tot tweemaal toe op Ernestas Setkus. Dat gold niet voor Nicolai Brock-Madsen, die het eindstation was van een fraaie aanval over veel schijven. De Deen scoorde vorige week ook al, toen er met 3-1 van Ajax werd verloren.

In het restant van de wedstrijd kreeg PEC kansen zat om het duel te beslissen, maar de ploeg van trainer Ron Jans verzuimde de spanning weg te nemen. Dat was vooral te danken aan goed keeperswerk van Setkus, maar uiteindelijk leidde dat er niet toe dat ADO een punt of meer aan het duel overhield.

  • Pro Shots
    Gervane Kastaneer zette ADO Den Haag op 1-0
  • Pro Shots
    Doelpuntenmaker Gervane Kastaneer krijgt de bal in zijn oog en moet afhaken
  • Pro Shots
    Kingsley Ehizibue bracht de ploegen op gelijke hoogte (1-1)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl