NOS SchaatsenAangepast

Roest vs. Blokhuijsen; spannende ontknoping op 10 kilometer

Met een voorsprong van 0,88 seconde begint Patrick Roest zondag aan de 10.000 meter. De afsluitende afstand van de KPN NK allround belooft een spannende strijd te worden met titelfavoriet Jan Blokhuijsen. Een spannende strijd, maar geen rechtstreeks duel tussen beide schaatsers.

Roest: dit had ik ook niet verwacht

"Dat is wel jammer", vertelde de 21-jarige Roest, die in de laatste rit tegen Chris Huizinga rijdt. "Het mooiste zou zijn om tegen Jan Blokhuijsen te rijden. Normaal is hij beter op de 10 kilometer, dus ik zal een hele goede race moeten rijden om Nederlands kampioen te worden. Ik zie er niet tegen op, maar het wordt wel heel erg zwaar."

Roest verraste zaterdag door de 1.500 meter op zijn naam te schrijven en zijn grootste concurrent Blokhuijsen te verslaan in een rechtstreeks duel. "Het was lekker om tegen hem te rijden, dan weet je meteen wat voor tijd je moet rijden. Ik wist dat dit mogelijk was, maar het is wel mooi dat ik uiteindelijk won."

Blokhuijsen: blij dat 1.500 meter achter rug is

Blokhuijsen start zondag in de voorlaatste rit tegen een ander talent, de 20-jarige Marcel Bosker. "Ik ben blij dat de 1.500 meter achter de rug is", aldus Blokhuijsen. "Nu op naar de 10 kilometer, maar het is jammer dat Patrick en ik niet tegen elkaar rijden."

Met zijn 1.47,80 op de schaatsmijl was Blokhuijsen niet tevreden. "Ik baal hiervan. Natuurlijk, voor het toernooi is deze spanning wel mooi. Ik wilde niet veel tijd verliezen, maar dat is wel gebeurd. Dat moet ik zondag maar rechtzetten op de 10 kilometer. Ik ben uitgedaagd en dat vind ik mooi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl