President Donald Trump en zijn echtgenote Melania
NOS NieuwsAangepast

Podcast: het beste uit het Oog

Deze week in het Oog natuurlijk aandacht voor de inauguratie van de nieuwe president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump. Lucella Carasso bespreekt de toekomst van de wereld onder Trump met buitenlandspecialisten Han ten Broeke van de VVD en Michiel Servaes van de PvdA.

In Brazilië zijn afgelopen maand meer dan 125 gevangenen om het leven gebracht door mede-gevangenen. Hoogleraar Brazilië-studies Kees Koonings van de Universiteit van Amsterdam vertelt over de Braziliaanse bendestrijd die ook in de gevangenissen wordt uitgevochten.

Gene Cernan, de laatste man op de maan, overleed deze week op 82-jarige leeftijd. Sinds zijn landing in 1972 heeft niemand de maan meer bezocht. Planeetonderzoeker Daphne Stam van de TU Delft vertelt over de kans op nieuwe maanmissies in de toekomst.

De mede-oprichter van Laurel & Hardy-fanclub Perfect Day, Bram Reijnhoudt, is samen met acteur Michael Helmerhorst te gast. Ze vertellen over hun grote liefde voor de Dikke en de Dunne. Oliver Hardy, de Dikke, zou deze week 125 zijn geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl