NOS NieuwsAangepast

Asscher: linkse samenwerking over arbeidsmarkt

PvdA-leider Asscher wil afspraken maken met andere progressieve partijen over de arbeidsmarkt. In het AD zegt hij dat veel mensen onzekerheid voelen en dat je dat niet wegneemt "door op links te hakketakken". Partijen die de afspraken onderschrijven, zeggen onder meer toe dat ze ook na de verkiezingen niet tornen aan de ontslagbescherming van mensen met een vast contract, dat zzp' ers zich moeten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en dat jongeren vanaf 18 jaar een volwassen loon krijgen.

SP-leider Roemer heeft al ingestemd. Asscher zegt dat hij ook GroenLinks-leider Klaver heeft uitgenodigd om zich aan te sluiten, maar dat die zich nog niet heeft gebonden. Vandaag noemde Klaver de plannen van Asscher "prima voorstellen voor goed en eerlijk werk". "Samen sterk", zei hij.

Keus tussen VVD en PVV

Volgens Asscher hebben linkse partijen een traditie van elkaar niet helpen, met als gevolg dat de kiezers straks een keuze hebben tussen VVD en PVV.

De woordvoerder van Roemer benadrukt dat de SP al heel lang werkt aan een kabinet zonder de VVD. Volgens hem zouden deze afspraken daaraan kunnen bijdragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl