De dief nam op een onbewaakt moment de pot met goud mee
NOS NieuwsAangepast

Verdachte van diefstal emmer vol met goud opgepakt

Een man van 53 jaar is in Ecuador gearresteerd voor het stelen van een emmer vol met goudschilfers uit een waardetransport in New York. De verdachte zegt dat hij niets met de diefstal in september vorig jaar te maken heeft.

De dader liep destijds langs een geldwagen waarvan de laadruimte open stond. Hij zag de emmer en nam hem mee. Vervolgens liep hij op klaarlichte dag over straat met de emmer waarin 36 kilo goud zat, met een waarde van bijna anderhalf miljoen euro. Daarna verdween hij in een busje. Meerdere bewakingscamera's hebben de diefstal vastgelegd.

Man steelt een emmer vol goud

De politie dacht in eerste instantie dat de dief op dat moment nog geen idee had wat hij precies had meegenomen. "Deze geluksvogel zag aan het einde van de regenboog een pot met goud." In het bewakingsfilmpje is nog te zien hoe de man de emmer nog even op de grond zet omdat die te zwaar is.

Door onderzoek van de recherche kwam de verdachte, Julio Nivelo, in beeld. Hij wordt ook verdacht van andere diefstallen in New York in dezelfde periode. Hij heeft volgens Amerikaanse media een lange lijst van misdaden op zijn naam. De politie heeft Nivelo's sporen gevolgd en kwam zo via Californië in Ecuador terecht. Daar komt Nivelo oorspronkelijk vandaan.

Julio Nivelo zit nog steeds vast in Ecuador. Het is niet duidelijk of hij uitgeleverd zal worden aan de VS. Volgens zijn advocaten kan Nivelo het niet gedaan hebben, omdat hij niet eens in de VS was toen de diefstal werd gepleegd.

Het goud is nog niet terecht. De politie in Ecuador onderzoekt nu of de familie en vrienden van Nivelo hier meer van weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl