Rafael Nadal bereikt de achtste finales in Melbourne
NOS SportAangepast

Nadal vecht zich langs Zverev, nu tegen Monfils

Rafael Nadal is met de nodige moeite doorgedrongen tot de achtste finales van de Australian Open. De kampioen van 2009 won in Melbourne met 4-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3, 6-2 van Alexander Zverev.

De als negende geplaatste Spanjaard en de als 24ste geplaatste Duitser maakten er een prachtig gevecht van. Nadal wachtte aanvankelijk in de lange rally's op foutjes van Zverev, maar nam gaandeweg het duel meer risico en dat leverde hem veel fraaie winners op.

Het Duitse toptalent, dat in de eerste ronde nipt van Robin Haase had gewonnen, maakte in de vijfde set een break achterstand ongedaan. Na serviceverlies op 2-2 was hij echter mentaal gebroken en fysiek helemaal op.

Nadal vecht zich langs toptalent Zverev

Monfils en Raonic denderen door

Nadal wacht in de volgende ronde weer een zware klus, want dan neemt hij het op tegen Gaël Monfils. De als zesde geplaatste Fransman won met 6-3, 7-6 (1), 6-4 van Philipp Kohlschreiber. Monfils verloor dit toernooi pas één set.

Een andere Fransman verging het minder goed. Gilles Simon boog in vier sets voor Milos Raonic. De Canadees, die dit seizoen gecoacht wordt door Richard Krajicek, won met 6-2, 7-6 (5), 3-6, 6-3. Raonic begon sterk, maar door een dipje in de derde set moest er een vierde set aan te pas komen.

Daarin ontstond een boeiende strijd. Simon vocht voor wat hij waard was, repareerde een break, maar moest even later alsnog buigen.

Dominic Thiem

Thiem is getruukte Paire de baas

Dominic Thiem bereikte eveneens de vierde ronde. De Oostenrijker won met wat moeite van Benoit Paire: 6-1, 4-6, 6-4, 6-4.

De 23-jarige Thiem beleefde een prima start, maar ondervond na de eerste set steeds meer hinder van de ietwat aparte speelstijl van de getruukte Fransman. Paire krijgt zeer veel ballen terug en ontregelt het spel van zijn opponent met z'n goed gecamoufleerde dropshots.

In de vierde set waren beide spelers een beetje de weg kwijt. Prachtige punten werden afgewisseld met onbegrijpelijke missers, wat zes opeenvolgende breaks tot gevolg had. Thiem was het snelst bij de les en serveerde de partij op het derde matchpoint uit.

Dimitrov door na nachtwedstrijd

Grigor Dimitrov rekende in een nachtpartij af met Richard Gasquet: 6-4, 6-2, 6-3. De Bulgaar en de Fransman begonnen pas om 23.59 uur plaatselijke tijd aan hun wedstrijd, maar het grandslamrecord van Lleyton Hewitt en Marcos Baghdatis uit 2008, waarbij de laatste bal om 04.34 uur geslagen werd, kwam nooit in beeld.

Gasquet opende nog sterk met een break, maar verloor daarna zeven van de acht games. De superieure Dimitrov had de zege uiteindelijk om 02.01 uur binnen. Dimitrov treft in de volgende ronde Denis Istomin. De Oezbeek, die donderdag Novak Djokovic naar huis stuurde, won in vijf sets van Pablo Carreno Busta.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl