Enes Ünal kan zijn geluk niet op na de winst op rivaal Heracles

FC Twente winnaar levendige derby

FC Twente heeft in een attractief duel met streekgenoot Heracles Almelo de punten in eigen huis gehouden. Twente won met 1-0 van Heracles, dat een veldoverwicht na rust niet kon verzilveren.

De Twentse derby was nog geen tien minuten oud toen de thuisploeg via Joachim Andersen op voorsprong kwam: de centrale verdediger was slim mee opgekomen bij een vrije trap en kon vrij inkoppen bij een voorzet op maat van Bersant Celina.

• ANP Pro Shots
    Joachim Andersen kopt fraai de 1-0 binnen
    Een duel tussen Samuel Armenteros en Enes Ünal
    Oussama Assaidi was aandachtig toeschouwer: het papierwerk van de Twente-aanwinst is nog niet in orde

Gaandeweg de eerste helft kwam Heracles wat meer in beeld en Samuel Armenteros was gevaarlijk met onder meer een afstandsschot en een schot uit de draai. Heracles-doelman Bram Castro voorkwam kort voor rust dat Dylan Seys en Celina de score uitbouwden.

Heracles neemt commando over

Heracles begon scherp aan het vervolg, won ineens wel de duels om de bal en Twente werd naar achteren gedrongen. Vrije trappen van Brandley Kuwas en Thomas Bruns konden ternauwernood worden weggewerkt door Twente-keeper Nick Marsman. Invaller Vincent Vermeij had Marsman wel kunnen verschalken, maar raakte de bal verkeerd na een subtiel passje van Kuwas.

Twente kwam amper onder de druk uit van de Almeloërs, die hartstochtelijk bleven knokken voor een punt. Dat zou ook verdiend zijn geweest, maar de gelijkmaker bleef uit. Bijna kwam Twente nog op 2-0, via Ünal, wiens schot met links op de paal belandde.