NOS VoetbalAangepast

Depay zoekt in Lyon revanche op zichzelf

Depay blij met Olympique als volgende stap

Memphis Depay koestert geen wraakgevoelens ten opzichte van Manchester United. Dat zei de aanvaller tijdens zijn presentatie bij Olympique Lyon. "Zij hebben me geholpen bij deze transfer. Voor mij is deze situatie beter. Ik ben nog jong en moet wedstrijden spelen."

Geen revanche

Depay ondertekende deze week een contract voor 4,5 jaar in Lyon en met die transfer zou 16 miljoen euro gemoeid zijn. Naar eigen zeggen waren er veel clubs in hem geïnteresseerd. "Ik wil iedereen laten zien wat ik kan. Dat deed ik in het verleden bij PSV, maar kon het helaas bij Manchester United niet altijd waarmaken. Ik wil revanche nemen op mezelf, niet op Manchester United. Die club respecteer ik."

Van de clubs die Depay graag wilden inlijven, verhoogde Paris Saint Germain op het laatst nog het bod. Dat weerhield de 22-jarige er niet van te kiezen voor Olympique. "Ik heb bij Manchester kunnen trainen met grootheden als Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Wayne Rooney en daarvan veel geleerd. Ik zie Olympique Lyon als een prachtige kans. Ik ben blij dat ik naar een andere grote club kan. Nu is het zaak om vertrouwen te tanken en wedstrijdritme op te doen."

Pluim van Mourinho

Depay kreeg vandaag een pluim van zijn voormalig trainer José Mourinho. De Portugees was lovend over de inzet van Depay bij United. "Iedereen die denkt dat hij geen goede prof was, heeft een verkeerd beeld van hem. Hij heeft een imago gekregen door foto's bij auto's en als hij bepaalde kleding droeg. Maar dat imago klopt totaal niet. We hebben het over een fantastische prof die richting iedereen veel respect getoond heeft, en heel hard heeft gewerkt om zijn kans te krijgen", aldus Mourinho.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl