Stefanie van der Gragt (r) viert haar doelpunt met Merel van Dongen

Ruime oefenzege Nederlandse voetbalsters op Roemenië

De Nederlandse voetbalsters hebben in een oefenduel in La Manga (Spanje) pas na rust afstand genomen van Roemenië: 7-1.

De wedstrijd maakt deel uit van de oefencampagne van Oranje voor het EK in Nederland, waarvoor Roemenië zich niet plaatste. Nederland staat 12de op de wereldranglijst, de Roemeense vrouwen 37ste.

Nederland heerste vanaf de aftrap, maar halverwege de eerste helft was het 0-1 na een slippertje in de defensie. Vlak voor rust maakte Lineth Beerensteyn gelijk.

Zes goals na rust

Na rust bracht coach Sarina Wiegman drie nieuwe speelsters, van wie Jill Roord binnen vijf minuten twee keer scoorde. Daarna ging het hard, met goals van Stefanie van der Gragt, Sherida Spitse (vrije trap) en Vivianne Miedema (twee keer).

Dinsdag staat de tweede oefeninterland in La Manga op het programma. Rusland is dan de tegenstander.