NOS SchaatsenAangepast

Nauta wint 3.000 meter, Joling aan de leiding

Yvonne Nauta heeft bij de KPN NK allround een uitstekende 3.000 meter gereden. Ze kwam op het ijs in Thialf als eerste over de streep na 4.06,65 en staat na twee afstanden derde in het algemeen klassement.

Marije Joling eindigde als tweede met een tijd van 4.07,78 en gaat aan de leiding in Heerenveen.

NK allround: 3.000 meter (v)

De derde tijd (4.08,37) werd gereden door Melissa Wijfje die nu op de vierde plaats staat. Linda de Vries, die net achter Joling staat in het klassement, noteerde de vijfde tijd (4.09,79) op de 3.000 meter. Haar achterstand op Joling bedraagt slechts 0,11 seconde op de 1.500 meter, die zaterdag op het programma staat.

Joling leek de snelste tijd te noteren, maar ze stortte in de laatste ronde helemaal in. De 29-jarige Joling stond nog nooit op het podium van de NK, op drie van haar zeven NK's werd ze gediskwalificeerd.

Strakke ritten

"Dit kwam van heel diep", vertelde Joling na de 3 kilometer. "Technisch loopt het beter, maar het is nog niet helemaal goed. Ik ben heel blij met mijn eerste plaats en ik heb heel veel zin in morgen. In mijn achterhoofd zit dat WK, maar ik ben hier vooral om vier strakke ritten te rijden."

Joling: dit kwam van heel diep

Naast de Nederlandse titel is er ook nog één startbewijs te verdienen voor de WK allround, die op 4 en 5 maart in Hamar (Noorwegen) worden gehouden.

Titelverdedigster Antoinette de Jong ontbreekt op de deelnemerslijst, maar is al zeker van deelname aan de WK allround. Dit geldt ook voor Ireen Wüst, die dit weekend meedoet aan de NK sprint. Jorien ter Mors reed nog wel de 500 meter, maar moest zich daarna terugtrekken vanwege ziekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl