NOS VoetbalAangepast

Bosz heeft geen last van magere resultaten Ajax in Utrecht

Bosz: rivaliteit dient binnen de grenzen te blijven

De uitwedstrijd bij FC Utrecht vormt voor Ajax al jaren een groot probleem. De laatste zege in de Domstad in competitieverband dateert inmiddels van 1 maart 2009. Daarna volgden vier nederlagen en drie gelijke spelen. Trainer Peter Bosz laat zich echter geen complex aanpraten.

"Voor mij als Ajax-trainer is het de eerste keer in Utrecht. Ik heb er geen last van en de spelers ook niet", keek hij vrijdag naar de magere resultaten van de Amsterdammers in de afgelopen jaren. ''We hebben ons dit seizoen in Europees verband ook al goed gewapend tegen dit soort ploegen."

Aanpassen

Bosz gaat de strijdwijze van Ajax niet aanpassen aan FC Utrecht. "Ik denk niet dat wij dat moeten doen. FC Utrecht moet zich maar aanpassen. Het enige dat ik kan doen, is de ploeg goed voorbereiden op het duel. We moeten doen wat er van ons verwacht wordt."

Bosz kan niet beschikken over de geblesseerden Abdelhak Nouri, Pelle Clement en Vaclav Cerny. Bertrand Traoré speelt met Burkina Faso op de Afrika Cup.

Vleugelspeler Amin Younes viel zondag tegen PEC Zwolle geblesseerd uit, maar trainde vrijdag voor het eerst weer volledig mee. "Het is even afwachten hoe de reactie is", zei Bosz over de inzetbaarheid van zijn vleugelspits.

Younes werd in Zwolle vervangen door de 17-jarige Justin Kluivert, die een voortreffelijke indruk maakte. "Hij diende zich nadrukkelijk aan", vond ook Bosz.

Vertrek El Ghazi?

Bosz gaat ervan uit dat hij zondagmiddag tegen FC Utrecht ook nog gebruik kan maken van Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller staat serieus in de belangstelling van het Franse Lille, maar is nog niet vertrokken.

"Ik weet dat er belangstelling is, maar ik heb in Utrecht nog de beschikking over hem. Zolang hij niet weg is, gebruik ik hem. Tegen PEC Zwolle speelde hij ook."

Dat Ajax voor mogelijke vervangers op de vleugel rondkijkt in het buitenland, vindt Bosz niet vreemd. "Het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. De club moet er zorgvuldig mee omgaan. Wat ik goed bij Ajax vind, is dat ze hier altijd eerst in de eigen jeugd kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl