NOS SchaatsenAangepast

Verweij slaat eerste slag op NK allround

Koen Verweij heeft op de KPN NK allround de eerste afstand op zijn naam geschreven. De 26-jarige schaatser won de 500 meter in 36,45. Hij bleef Patrick Roest (36,52) en Jan Blokhuijsen (36,58) voor.

NK allround: 500 meter (m)

De NK allround zijn voor Verweij de laatste kans om zich nog te plaatsen voor een mondiaal toernooi. Er ligt bij de mannen nog één startbewijs klaar. Sven Kramer en Blokhuijsen zijn al zeker van deelname aan het toernooi in Hamar.

Blokhuijsen is regerend Nederlands kampioen. Verweij heeft ook een titel achter zijn naam staan. Hij pakte drie jaar geleden goud in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Naar verwachting zal de strijd tussen deze twee mannen gaan, al is Lotto-Jumbo-talent Roest ook een kanshebber.

Hoofddoel voor Roest

"Dit doet me goed", vertelde Roest na de 500 meter waarop hij een persoonlijk record reed. "Dat laatste ticket voor de WK is mijn hoofddoel hier. Ik ga proberen om het Jan Blokhuijsen en Koen Verweij zo moeilijk mogelijk te maken. Het liefst sta ik ook op het hoogste podium, ik rijd niet mee voor de tweede plaats."

Roest: deze rit doet me echt goed

Kramer is dit weekend niet aanwezig in Thialf. Hij verkiest een trainingskamp in Collalbo boven dit allroundtoernooi. Kramer sloeg wel vaker de NK allround over om zich beter te kunnen voorbereiden op mondiale toernooien.

Hij deed in totaal zeven keer mee aan de NK allround. Hij won zes keer goud en werd een keer gediskwalificeerd vanwege een 'schopfinish'. Dat was in 2014, in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl