Michel Mulder in actie bij de KPN NK afstanden in Heerenveen

Michel Mulder: kan er elk moment weer zijn

Op de training zijn zijn slagen bijna allemaal raak, maar in de wedstrijden laat Michel Mulder het dit seizoen nog niet zien. De sprinter van Team Victorie eindigde bij de KPN NK afstanden als zesde op de 500 meter en meldde zich vanwege een liesblessure af voor de 1.000 meter.

Hij rijdt daardoor dit seizoen geen wereldbekerwedstrijden en ook de WK afstanden gaan aan zijn neus voorbij. De KPN NK sprint die zaterdag beginnen, vormen voor Mulder dan ook de uitgelezen mogelijkheid om nog wat van zijn seizoen te maken.

"Ik baalde echt wel van de 500 meter op de NK afstanden. Daar zat veel meer in. Aan mij om het dit weekend weer te laten zien", is hij dan ook strijdvaardig. "Het voelt wel alsof het er elk moment aan kan komen."

Michel Mulder wacht tot het in de wedstrijd weer gaat lukken

De olympisch kampioen van Sotsji op de 500 meter kende ook vorig jaar een teleurstellend seizoen, maar is erop gebrand zijn titel in Pyeongchang te kunnen verdedigen.

Over stoppen met zijn traject richting de Spelen heeft hij niet nagedacht. "Nee, nooit, ik heb het gevoel dat het erin zit. Op de trainingen gaat het goed genoeg en ik wacht op het moment dat het in de wedstrijd weer gaat lukken. Het zou mooi zijn als het op dit toernooi gaat gebeuren."

WK sprint is hoofddoel

Internationaal gezien telt voor Mulder nog maar een wedstrijd. De WK sprint in Calgary moeten zijn seizoen redden. Maar om daar aan de start te verschijnen, moet hij goed presteren op de NK, waar nog één ticket te verdienen valt.

"Dat is geen troostprijs. Ik vind de WK sprint hartstikke mooi en het is ook nog in Calgary, de mooiste wedstrijd van dit jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl