Het is begonnen: de Make America Great Again celebration

Trump komt glorieus op bij Lincoln Memorial

Later vandaag wordt Donald Trump beëdigd als president, maar gisteravond al begonnen de festiviteiten rond zijn inauguratie. Op de National Mall, bij het Lincoln Memorial, was er een concert voor de aanhang van Donald Trump.

Het kostte de organisatie nog behoorlijk wat moeite om artiesten te regelen, veel bands willen niet met Trump geassocieerd worden. Zelfs de coverband van Bruce Springsteen zei af.

Wel aanwezig waren verschillende countrybands, Three Doors Down, Toby Keith en natuurlijk Donald Trump zelf. Aan het einde van het concert sprak de aankomend president zijn aanhangers toe: "Of het nou regent of niet, het wordt een prachtige dag. Let's Make America Great Again!"

  • NOS
    Vuurwerk sloot de bijeenkomst af
  • NOS
    Trump spreekt zijn aanhang toe
  • NOS
    Op schermen was het concert te volgen
  • NOS
    Begin inauguratiefeest Washington
  • NOS
    Drukte bij The Mall in Washington
  • NOS
    Trump-aanhanger in afwachting van het concert

Tijdens zijn toespraak op de trappen van het Lincoln Memorial beloofde Trump dat hij als president de natie zal verenigen. Tegen zijn aanhangers zei hij: "Jullie worden niet meer vergeten, jullie worden niet meer vergeten." Volgens de aanstaande president is er een beweging op gang gekomen "die we in de hele wereld nog nooit gezien hebben".

Trump volgt president Obama op. Die verleende op zijn laatste dag nog gratie aan 330 gevangen. Ook belde hij met de Duitse Bondskanselier Merkel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl