De Algerijn Mohamed Rabie Meftah duelleert met Ahmed Akaichi van Tunesië
NOS VoetbalAangepast

Uitschakeling dreigt voor Algerije, Senegal al door

Algerije moet het laatste groepsduel in de Afrika Cup winnen om niet al in de groepsfase te stranden. De Algerijnen, met Afrikaans voetballer van 2016 en Premier League-speler van het jaar Riyad Mahrez (Leicester City) in de gelederen, verloren met 2-1 van Tunesië.

De Tunesische zege was vooral te danken aan ongelukkig verdedigen aan Algerijnse kant. Eerst veranderde aanvoerder Aissa Mandi een voorzet dusdanig van richting dat zijn doelman Malik Asselah kansloos was. Even later veroorzaakte Faouzi Ghoulam een strafschop, waar Naïm Sliti wel raad mee wist.

Pas in de extra tijd wist Sofiane Hanni iets terug te doen namens Algerije, dat het toernooi was begonnen met een 2-2 tegen Zimbabwe en er met één punt uit twee duels niet best voor staat in poule B. Maandag stuit het land Senegal, dat zich later op de avond als eerste land voor de kwartfinales van de Afrika Cup wist te plaatsen.

Eenvoudige zege

Senegal, de verliezend finalist van 2002, rekende in zijn tweede groepswedstrijd eenvoudig af met het zwakke Zimbabwe: 2-0. Al na negen minuten tikte Liverpool-speler Sadio Mané bij de tweede paal de 1-0 binnen. Vijf minuten later was het pleit zo goed als beslecht toen Henri Saivet een vrije trap mocht nemen en de bal fraai richting bovenhoek krulde.

Zimbabwe, waar Marvelous Nakamba van Vitesse een basisplaats had, bleek niet bij machte om nog terug te komen. Senegal was in zijn eerste wedstrijd met 2-0 te sterk geweest voor Tunesië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl