Op de Gambiaanse ambassade in Senegal wordt voor de beëdiging van Barrow een nieuwe vlag gehesen
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe president Gambia beëdigd in Senegal

Op de Gambiaanse ambassade in Senegal is Adama Barrow beëdigd als nieuwe president van Gambia. Bij de kleine ceremonie in de Senegalese hoofdstad Dakar waren de Senegalese premier en het hoofd van de Gambiaanse kiesraad aanwezig.

Barrow won in december de presidentsverkiezingen. Hij moest in buurland Senegal worden geïnstalleerd omdat de vorige president,Yayha Jammeh, na 22 jaar aan de macht weigert plaats te maken.

Jammeh zit voor zover bekend nog altijd in zijn paleis in de hoofdstad Banjul. Vannacht liet hij een deadline voor zijn vertrek verstrijken die de omringende landen hem hadden opgelegd.

De strijdkrachten van Senegal, Nigeria en Ghana staan aan de grens met Gambia om een machtsoverdracht af te dwingen. Nigeria laat weten dat de troepen alleen in actie komen als Barrow daar na zijn beëdiging om vraagt.

Als Barrow het bevel geeft, komen deze Ecowas-troepen in actie. Ewocas is een regionaal verbond van West-Afrikaanse landen. Die landen hebben de afgelopen weken meermalen met Jammeh gesproken om hem over te halen de macht af te staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl