In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Skyline Rotterdam uitgebreid met nieuwe woontorens

  • Provast
    Impressie van de nieuwe woontorens
  • Provast
    Terraced Tower
  • Provast
    The Muse
  • Provast
    Bright

Rotterdam krijgt er vier hoge woontorens bij. Ze komen op het Wijnhaveneiland te staan, niet ver van de Willemsbrug. RTV Rijnmond schrijft dat de bouw van de eerste vier torens nog dit jaar kan beginnen.

De torens worden 60 tot 100 meter hoog. Ze krijgen bij elkaar 1228 huur- en koopappartementen. De complexen heten Up:town (met 178 woningen), The Muse (94), Terraced Tower (344) en Bright (612). In de laatste toren komen vooral goedkopere woningen voor studenten en starters.

'Meer torens'

Volgens wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) blijft het niet bij de vier torens waarvoor de plannen bekend zijn gemaakt. "We hebben plannen om meer torens neer te zetten. Een stuk of vier vijf nog."

De andere torens zouden dan gebouwd worden op de Boompjes, in de Wijnhaven, Glashaven en Scheepmakershaven. Hier komen in totaal 672 woningen in. Het is nog niet bekend wanneer de bouw van deze appartementencomplexen start. "We hebben geen exacte data, maar we willen snel beginnen", zegt de woordvoerder van Schneider.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl