De eerste auto's rijden door de A2-tunnel
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Rijkswaterstaat komt met extra asfalt bij A2-tunnel Maastricht

Ruim een maand na de feestelijke opening gaat Rijkswaterstaat opnieuw aan de slag bij de A2-tunnel in Maastricht. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt een extra rijstrook van een kilometer lengte aangelegd voor het verkeer dat aan de noordkant de stad in wil.

Voor de enige dubbeldekstunnel van Nederland staan sinds de opening op 16 december dagelijks lange files, vooral in de ochtendspits. Het verkeer vanuit het noorden loopt soms al vast bij de afslag Maastricht-Aachen Airport.

Het probleem is dat het verkeer pas op het laatste moment de keus kan maken: de stad in of doorrijden richting België of Maastricht. Bovendien is slechts een rijstrook beschikbaar voor het verkeer dat de stad in wil rijden.

Wennen

Rijkswaterstaat dacht aanvankelijk dat de files ontstonden doordat automobilisten moesten wennen aan de nieuwe situatie.

Nu worden volgens 1Limburg toch versneld maatregelen genomen om het verkeer beter te laten doorstromen. Voor het autoverkeer de stad in, wordt komende nacht een extra rijstrook aangelegd. Ook oprit 52 wordt eerder in gebruik genomen. Die is bedoeld voor het verkeer vanuit de dorpen Meerssen en Rothem. Ook dat gebeurt waarschijnlijk vannacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl