De Twitterpagina van The Purge
NOS NieuwsAangepast

De nieuwe slogan van Trump komt letterlijk uit een horrorfilm

Donald Trump wordt morgen pas beëdigd als de nieuwe president van de Verenigde Staten, maar hij is nu al bezig met zijn herverkiezingscampagne in 2020.

Tijdens een interview met The Washington Post bedacht hij een nieuwe slogan: 'Keep America Great'. Sterker nog, Trump onderbrak het interview om zijn advocaat de opdracht te geven het direct vast te laten leggen, met en zonder uitroepteken.

'Keep America Great' klinkt als een logische keuze na 'Make America Great Again', maar over één ding heeft de aankomende president niet nagedacht: de slogan wordt ook gebruikt in de horrorfilm The Purge: Election Year, die vorig jaar in de zomer uitkwam.

In de filmreeks The Purge mogen inwoners van de Verenigde Staten één nacht per jaar onbeperkt misdaden plegen. De overheid heeft dit bedacht om het land de rest van het jaar vrij te houden van criminaliteit. Het idee is dat burgers al hun woede en frustraties kwijt zijn als ze zonder gevolgen bijvoorbeeld een moord kunnen plegen.

Of Donald Trump de film heeft gezien is niet bekend. De slogan 'Keep America Great' is door de makers van de film in ieder geval bedacht om de draak te steken met zijn kandidatuur tijdens de presidentsverkiezingen, zei acteur Frank Grillo in een eerder interview. "Er zijn opvallend veel overeenkomsten met de echte race om het presidentschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl