NOS Nieuws

Politie over ophef rond aanhouding: jongen verzette zich hevig

De jongen wiens aanhouding in een bus door een medepassagier werd gefilmd en op Facebook gezet, verzette zich hevig. Dat zegt de politie in een reactie. Ook voldeed hij niet aan een bevel. De beelden van de aanhouding leidden tot ophef op sociale media.

Verschillende media schreven over het voorval. Maar de beelden en het commentaar dat te horen is, roepen volgens de politie een beeld op dat niet overeenkomt met de waarheid.

De politie vindt het jammer dat een aantal media de beelden heeft gebruikt zonder de politie om een reactie te vragen. "Daarmee wordt het een eenzijdig verhaal", zegt een woordvoerder.

Arriva zegt dat de politie werd ingeschakeld omdat de buschauffeur zich niet veilig voelde. De chauffeur raakte verwikkeld in een discussie met de jongen, omdat die zich niet aan de regels van het vervoersbedrijf hield. Hij zat een broodje te eten en wilde daar niet mee stoppen.

Toen politiemensen de jongen vroegen uit de bus te komen, weigerde hij dat, ook toen ze hem dat nog eens vroegen.

Omdat de jongen zich volgens de politie verzette, riep een van de agenten versterking in. De jongen werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht.

Een van de buspassagiers filmde de aanhouding en plaatste de beelden op Facebook. In het filmpje is te horen dat de omstanders de aanhouding overdreven vinden.

De passagier die de opname maakte telde dertien agenten toen de jongen werd afgevoerd. Na verhoor is hij weer vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl