Karolína Plísková

Plísková blijft titelkandidatuur kracht bijzetten, maar ook Konta valt weer op

Karolína Plísková is vastbesloten om bij de Australian Open wél haar eerste grandslamtitel te veroveren en dat laat de verliezend finaliste van de afgelopen US Open duidelijk merken. Binnen het uur plaatste ze zich voor de derde ronde.

De als vijfde geplaatste Tsjechische, die anderhalve week geleden het WTA-toernooi van Brisbane won en nog ongeslagen is in 2017, won met 6-0, 6-2 van Anna Blinkova. De 18-jarige Russische qualifier kwam pas na tien games op het scorebord.

Karolína Plísková was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Anna Blinkova

Plísková sloeg simpelweg te hard en won liefst 86 procent van de punten op haar eerste opslag. Toch was ze niet tevreden. "Mijn eerste service moet vaker in (dat percentage lag op 61), maar ik word wedstrijd voor wedstrijd beter. En dat is ook de bedoeling."

Ook Konta bij laatste 32

Ook Johanna Konta, die vorig jaar bij haar debuut verrassend de halve finales haalde in Melbourne, bereikte de derde ronde. De Britse, inmiddels de nummer negen van de wereld, was met 6-4, 6-2 te sterk voor Naomi Osaka.

Johanna Konta

De Japanse capituleerde na een lange rally op het derde matchpoint van Konta, die vorige week met de titel in Sydney al liet zien in goede vorm te zijn.

Wozniacki klopt vriendin Wawrinka

Konta's volgende tegenstandster is voormalig nummer één van de wereld, Caroline Wozniacki. De als zeventiende geplaatste Deense, altijd een publiekslievelinge, won met 6-1, 6-3 van Donna Vekic uit Kroatië, de vriendin van Stan Wawrinka.

Caroline Wozniacki

Het is de eerste keer in drie jaar dat Wozniacki de derde ronde haalt bij de Australian Open, maar dat er weer rekening met haar gehouden dient te worden, bewees de Deense al bij de US Open met een halvefinaleplaats. In Melbourne haalde ze in 2011 ook de laatste vier.

Cibulková maakt het zichzelf moeilijk

De als zesde geplaatste Dominika Cibulková, die eind vorig jaar de World Tour Finals won, moest alle zeilen bijzetten tegen Hsieh Su-Wei uit Taiwan: 6-4, 7-6 (8). De Slowaakse kreeg bij 5-3 twee matchpoints, maar sloeg pas in de tiebreak op haar vijfde toe.