Van der Lee-vrachtauto
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Transporteur Van der Lee overgenomen door Belgische Vervaeke

Het Nederlandse transportbedrijf Van der Lee wordt overgenomen door de Belgische branchegenoot Vervaeke. Samen worden de bedrijven een van de grootste ondernemingen in het transport in de chemische en petroleumsector in West-Europa.

Familiebedrijf Van der Lee, opgericht in 1919, heeft ongeveer 400 mensen in dienst en een jaaromzet van 50 miljoen euro. De transporteur is gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen. Vervaeke, ook een familiebedrijf, is marktleider in België.

Eigenheid

De precieze reden voor de overname is niet bekendgemaakt. Wel meldt Vervaeke dat het blij is met uitbreiding van de activiteiten in Nederland en Duitsland, waar Van der Lee ook een vestiging heeft. De bedrijven houden hun eigen karakter, meldt 1Limburg. Managing director Frans van der Lee stelt dat de samenvoeging hem geruststelt en zijn bedrijf zijn activiteiten hierdoor in de toekomst optimaal kan voortzetten.

De nieuwe onderneming is goed voor een omzet van 110 miljoen euro. Er zijn dan 900 mensen aan het werk en 700 vrachtauto's op de weg.

Advertentie via Ster.nl