Agenten van de Mobiele Eenheid bij De Kuip in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Werkstraf geëist tegen ME-commandant

Tegen een groepscommandant van de Mobiele Eenheid is 150 uur werkstraf geëist. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie in augustus 2013 een Feyenoordsupporter mishandeld na afloop van de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen het Russische Krasnodar.

De man, die leiding gaf aan een groep van acht ME'ers, heeft het slachtoffer na de wedstrijd een klap op zijn hoofd gegeven met een wapenstok. De supporter liep daardoor een hersenkneuzing op. Hij zegt dat hij zonder reden geslagen is.

'Geen dreigende situatie'

Na de wedstrijd dreigde een 11-jarige jongen in het gedrang te komen tussen een paar politiepaarden. Zijn vader en twee kennissen wilden hem helpen, maar werden hardhandig verwijderd. In het tumult kreeg een van de mannen een klap van de ME'er, direct nadat de politieman uit een busje was gestapt. Het slachtoffer werd volgens het OM van achteren op de zijkant van zijn hoofd geslagen.

Deskundigen van de politie-academie zagen op de beelden geen dreigende situatie, zo verklaarden ze tijdens de rechtszaak. Ze noemden volgens RTV Rijnmond het gebruik van de wapenstok in die situatie disproportioneel. Het Openbaar Ministerie is het daarmee eens. "Zo'n klap geef je als iemand op een ME-er afstormt." Daar was in dit geval geen sprake van.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar de zaak lang geduurd, omdat er veel getuigen en deskundigen moesten worden gehoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl