NOS Nieuws

Opbrengst verkeersboetes niet langer naar ministerie

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft er niet langer baat bij dat er zoveel mogelijk verkeersboetes worden uitgedeeld. Het geld dat de boetes opleveren gaat niet langer naar de begroting van het ministerie, maar naar de algemene schatkist.

Minister Van der Steur schrijft aan de Tweede Kamer dat hij de suggestie wil wegnemen dat er verkeersboetes worden opgelegd, omdat dit geld oplevert. Hij voegt daar overigens aan toe dat er geen aanwijzingen zijn dat er tot nu toe meer boetes werden opgelegd dan nodig was.

Te hard rijden

Met de maatregel, die met ingang van 2017 is ingegaan, komt Van der Steur tegemoet aan de wens van de Kamer. Die nam in september een motie aan van VVD-fractievoorzitter Zijlstra en toenmalig PvdA-leider Samsom. De minister zei toen al dat hij hij het een positieve ontwikkeling zou vinden als het geld voor verkeersboetes niet meer naar zijn begroting zou gaan.

Gisteren maakte Van der Steur bekend dat er het afgelopen jaar veel meer verkeersboetes zijn uitgeschreven dan in 2015. Het ging vooral om boetes voor te hard rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl