Angelique Kerber
NOS SportAangepast

Met Kerber en Venus Williams kan het alle kanten op in Melbourne

Titelhoudster Angelique Kerber en zevenvoudig grandslamkampioene Venus Williams hebben de derde ronde van de Australian Open bereikt. Beiden kunnen ver komen in Melbourne, maar ook zomaar teleurstellend verliezen.

Op haar 29ste verjaardag versloeg Kerber haar Duitse landgenote Carina Witthöft met 6-2, 6-7 (3), 6-2. Opnieuw setverlies dus voor de nummer een van de wereld, die dit jaar nog nergens heeft kunnen overtuigen.

Ze schoot zichzelf tegen Witthöft in de voet met twee dubbele fouten op rij in de tiebreak van de tweede set, waarin ze een break voorsprong verspeelde. In de derde set kwam ze juist terug van een vroege break achterstand.

Schema Williams ligt open

In tegenstelling tot Kerber won Williams de Australian Open nog nooit. Voor die felbegeerde titel moet ze nog vijf wedstrijden winnen. De 36-jarige Amerikaanse won in de tweede ronde met 6-3, 6-2 van Stefanie Vögele uit Zwitserland.

Venus Williams

Na die overwinning trok ze zich samen met zus Serena vanwege een elleboogblessure terug uit het dubbelspel. Venus wil zich volledig richten op het enkelspel en dat is niet zo gek, want de als dertiende geplaatste veterane zit goed in het schema.

Door de uitschakeling van Simona Halep kan ze pas in de kwartfinales een hoger geplaatste speelster treffen: de Oekraïense Jelina Svitolina (11) of de Russin Svetlana Koeznetsova (8). Haar volgende opponente is de Chinese Duan Yingying.

Graf en Navratilova

Meer dan ooit geniet Williams van haar carrière. "Ik heb nog tegen Steffi Graf en Martina Navratilova gespeeld. Het is een voorrecht dat ik nu nog speel. En het publiek hier juicht altijd voor me. Daar hou ik van!".

Venus Williams debuteerde in 1998 bij de Australian Open met een kwartfinaleplaats

Met Williams weet je het de laatste jaren nooit. Vorig jaar verloor ze bij de Australian Open in de eerste ronde, maar haalde ze op Wimbledon de halve finales. Daar speelde ze in 2009 ook haar laatste grandslamfinale.

In Melbourne haalde ze alleen in 2003 de finale. Die verloor ze van haar zus Serena Williams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl