NOS NieuwsAangepast

Het oude huis van Donald Trump kopen? Het kan weer

De Amerikaanse huizenmarkt is een hot item rijker: het ouderlijk huis van Donald Trump. De woning waar de nieuwe president tot zijn vierde heeft gewoond wordt namelijk voor de tweede keer in drie maanden geveild.

Het huis in het lommerrijke stadsdeel Queens in New York stamt uit 1940 en werd in opdracht van zijn vader Fred Trump gebouwd. Het heeft vijf slaapkamers en vier badkamers. Het huis staat in de wijk Jamaica Estates, waar vooral de wat rijkere middenklasse woont.

"Ik had er een hele goede jeugd. Het was een warme plek", zei Trump in september over zijn ouderlijk huis in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. "Ik wil het kopen", grapte hij. De woning stond toen net te koop, maar die veiling werd geannuleerd omdat er op het laatste moment nog heel veel mensen wilden meedingen naar het huis.

Het huis werd uiteindelijk verkocht aan een investeerder; die zou er 1,4 miljoen dollar voor hebben betaald. Dat bedrag is zonder twijfel lager dan de waarde van het huis nu, zegt een coördinator van de veiling tegen het Amerikaanse persbureau Reuters. "De vorige keer veilden we het ouderlijk huis van de Republikeinse presidentskandidaat. Nu veilen we het ouderlijk huis van de nieuwe president."

Tot uiterlijk morgen kan er op de woning geboden worden, maar de uitkomst van de veiling zal niet eerder dan volgende week duidelijk worden. De huidige eigenaar heeft vijf dagen de tijd om te bepalen welk bod hij accepteert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl