De spelers van Ghana tonen hun danskunsten na de treffer

Kleine zege Ghana, geen doelpunten maar wel record Egypte

Ghana is met een driepunter aan de Afrika Cup begonnen. In Port-Gentil waren de 'Black Stars' met 1-0 te sterk voor Oeganda. In dezelfde groep kwamen Mali en Egypte niet tot een doelpunt, maar werd er wel een record gebroken.

De overwinning van Ghana, de finalist van de vorige editie, was niet overtuigend. Na 32 minuten maakte West Ham United-aanvaller André Ayew vanaf de penaltystip het enige doelpunt.

De landen waren aan elkaar gewaagd, maar kwamen in het verloop van het duel niet tot scoren.

Mohamed Salah van Egypte (l) in duel met Yacouba Sylla van Mali

Zevenvoudig kampioen Egypte kwam tegen Mali niet verder dan 0-0. De wedstrijd werd er een om weer snel te vergeten. Namens Egypte had alleen Marwan Mohsen zicht op een goal.

Voor rust werd diens inzet van de lijn gehaald en erna bracht doelman Oumar Sissoko redding bij een kopbal van de aanvaller van Al Ahly. Voor Mali, dat in 2012 en 2013 beslag legde op de derde plaats, kopte Ousmane Coulibaly net over.

Record

Het statistische hoogtepunt van de wedstrijd was de vroege invalbeurt van Essam El Hadary. De Egyptische doelman werd met zijn 44 jaar en 2 dagen de oudste speler ooit op de Afrika Cup.