Chaos in de hal boven het NS-station op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Situatie op het spoor verbetert, nog wel vertragingen

De problemen op het spoor als gevolg van de stroomstoring van vanmorgen in Amsterdam zijn zo goed als opgelost. Volgens de NS waren er om 19.30 uur nog drie verstoringen: alleen tussen Amsterdam Centraal en Almere, tussen Hilversum en Schiphol en tussen Utrecht en Den Haag/Rotterdam moeten reizigers nog rekening houden met extra reistijd.

Door de stroomstoring in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer raakten de IT-systemen ontregeld die het treinverkeer en de inzet van personeel regelen. Netbeheerder Liander had de problemen bij het hoogspanningsverdeelstation in Amsterdam om 09.00 uur opgelost, maar het treinverkeer in de wijde omgeving was op dat moment al ontwricht, omdat treinen en personeel niet op tijd op de goede plaats konden zijn.

Amsterdam

In Amsterdam was het tram-, metro- en busverkeer een tijd gestremd, net als de ponten. Reizigers hadden een groot deel van de dag nog te kampen met vertraging.

De gevolgen op de weg vielen vanmorgen mee ondanks een waarschuwing van Rijkswaterstaat voor een zeer zware ochtendspits.

Ziekenhuizen in Amsterdam hadden ook last van de stroomstoring. Zo besloot het MC Slotervaart vandaag geen operaties of andere ingrepen uit te voeren. Ook de poliklinieken bleven tot 12.00 uur dicht.

De politie bewaakt de orde op Schiphol bij wachtenden voor een bus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl