President Barack Obama poseert met World Series-winnaar Chicago Cubs
NOS SportAangepast

White Sox-fan Obama ontvangt Chicago Cubs in Witte Huis

De Amerikaanse president Barack Obama heeft voor de laatste keer een kampioensploeg ontvangen in het Witte Huis. Honkbalteam Chicago Cubs, winnaar van de World Series in november, werd door de vertrekkende president in het zonnetje gezet.

In de acht jaar dat Obama president was, ontving hij zo'n vijftig sportploegen in het Witte Huis. "Gedurende de geschiedenis heeft sport altijd de macht gehad om ons samen te brengen, zelfs wanneer het land is verdeeld", zei Obama.

De Cubs wonnen de World Series voor het eerst sinds 1908 door in de finale Cleveland Indians te verslaan. Hoewel Obama uit Chicago komt, is hij geen fan van de Cubs. Zijn hart gaat uit naar rivaal Chicago White Sox.

Obama kreeg, als 44ste president van de VS, een Cubs-shirt met nummer 44 cadeau. Hij gaf toe dat het hem moeite zal kosten om het shirt te dragen. "Maar weet wel, van alle fans van de White Sox ben ik de grootste Cubs-supporter."

White Sox-fan Obama ontvangt Chicago Cubs in Witte Huis

Michelle Obama is overigens wel al haar hele leven fan van Chicago Cubs. Ze was dan ook voor het eerst aanwezig bij de ontvangst van een sportploeg in het Witte Huis. Theo Epstein, de voorzitter van de Cubs, complimenteerde de president met zijn "zeer wijze echtgenote".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl