NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 17 januari: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Langs de kust is het -3 tot -6 graden. In het binnenland is het -8. Daar is ook kans op mist. In de loop van de dag geregeld zon, maar ook een aantal wolkenvelden. Het wordt aan zee 2 graden en -2 in het oosten.

Grote stroomstoring regio Amsterdam, geen treinen

Delen van Amsterdam en omgeving zitten sinds de vroege ochtend zonder stroom. Volgens netbeheerder Liander is het een storing in Amsterdam, Zaandam en Landsmeer. In Amsterdam zelf is vooral de noordelijke helft, waaronder de binnenstad getroffen. In totaal gaat het om zo'n 364.000 aansluitingen.

De NS laat weten dat er in het gebied geen treinverkeer mogelijk is, aangezien er geen seinen en wissels kunnen worden bediend rond de stations Amsterdam Centraal, Sloterdijk en Zaandam. De oorzaak van de stroomstoring zit in een hoogspanningsverdeelstation.

Bloemenzee voor de ingang van club Reina in Istanbul

De dader van de dodelijke schietpartij in een nachtclub in Istanbul is opgepakt, melden Turkse media. De Oezbeek Masjaripov werd gearresteerd bij een politie-inval in een huis in een verre buitenwijk van Istanbul. Bij de aanslag tijdens de nacht van Oud en Nieuw vielen 39 doden.

De politie zou al vijf dagen op de hoogte zijn geweest van de schuilplaats, maar wilde eerst ontdekken met wie Masjaripov in contact stond.

Sylvana Simons bij Pauw

Sylvana Simons heeft de kandidatenlijst bekendgemaakt van haar nieuwe partij Artikel 1. Ze presenteerde in RTL Late Night een lijst met twintig namen. Simons is zelf lijsttrekker en op de tweede plaats staat Fatima Faïd, gemeenteraadslid voor de Haagse Stadspartij, op drie staat journaliste Brigitte Sins. Ook schrijfsters Simone van Saarloos en Anja Meulenbelt staan op de lijst.

De FBI heeft de weduwe opgepakt van de schutter in de homoclub in Orlando. In juni schoot Omar Mateen er 49 mensen dood. De beveiliger van Afghaanse afkomst werd daarna door een arrestatieteam doodgeschoten. Zijn 30-jarige weduwe is nu in San Francisco opgepakt. Ze zou haar man hebben geholpen en het politie-onderzoek hebben belemmerd.

Verder vandaag...

dient bij de rechtbank Amsterdam de vordering tot herroeping van de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Volkert van der Graaf. De zitting begint om 13.30 uur.

Ook wordt er over een paar uur een nieuwe voorzitter voor het Europees Parlement gekozen. Deze baan is populair. Maar liefst zeven politici willen de vertrekkende Duitser Martin Schulz opvolgen.

En vandaag gaan ongeveer 1500 psychiaters staken die in loondienst werken. Dat betekent dat ze alleen bij spoedgevallen in actie komen. Reguliere afspraken zijn afgezegd. De psychiaters hebben met de werkgevers een conflict over de pensioenpremie.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl