In 2016 was de eerste marathon op natuurijs ook in Haaksbergen, op 19 januari
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

Krijgen we vandaag de eerste marathon op natuurijs van 2017? Dat is de grote vraag. De kans daarop is vrij groot, met Haaksbergen en Arnhem als voornaamste kandidaten, aldus schaatsbond KNSB.

Rond 08.00 uur wordt het ijs in Haaksbergen gekeurd. Heeft het ijs de vereiste dikte van 3 centimeter, dan wordt daar 's avonds de eerste marathon op natuurijs verreden. En als dat gebeurt, dan zal de NOS daar uitgebreid aandacht aan besteden.

Tennis en wielrennen Down Under

Australië heeft deze dagen twee in het oog springende sportevenementen in huis en aangezien de dag aan de andere kant van de wereld ruimschoots eerder begint dan bij ons, is er inmiddels al het nodige gepasseerd.

Zo kwam afgelopen nacht tennisser Robin Haase op de baan voor zijn partij tegen de Duitser Alexander Zverev in de eerste ronde van de Australian Open. In de Nederlandse ochtend moet titelverdediger en zesvoudig toernooiwinnaar Novak Djokovic aan de bak tegen Fernando Verdasco.

Novak Djokovic

Eveneens vannacht stond etappe één van de Tour Down Under, de eerste van 37 WorldTour-wedstrijden, op de rol. Ook daarvan zullen beelden te zien zijn in onze Sportjournaals en op NOS.nl.

Voetbal en Dakar

Langs de Lijn En Omstreken, dat vanaf 20.30 uur op NPO Radio 1 te horen is, heeft een reportage over Stijn Vreven. Als voetballer groeide de Belg bij FC Utrecht uit tot een cultfiguur. Nu is hij terug op de Nederlandse voetbalvelden als trainer van NAC Breda.

In de studio is voetbalster Anouk Hoogendijk te gast en praten Tom Coronel en Jan Lammers over de Dakar-rally.

Sportuitzendingen dinsdag 17 januari

Tijdstip Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NOP 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 1 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl