De auto die kerstavond te water raakte
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Bestuurder verongelukte auto Groningen reed te hard

Op grond van camerabeelden en sporenonderzoek denkt de politie dat de auto die op kerstavond in Groningen verongelukte harder heeft gereden dan de toegestane snelheid. De auto raakte te water. Drie van de vier inzittenden kwamen om het leven.

Dat is volgens RTV Noord de eerste conclusie die de politie trekt. Agenten onderzoeken nog wie het voertuig bestuurde.

"Het is voor ons nog niet duidelijk wie heeft gereden", aldus een woordvoerder. "We proberen zoveel mogelijk vragen van de nabestaanden te beantwoorden."

Facebook

Uit camerabeelden die een uur voorafgaand aan het ongeluk gemaakt zijn, blijkt dat de eigenaar zijn auto op dat moment bestuurde. Hij overleefde als enige het ongeluk. Op Facebook schreef hij later dat hij de auto niet bestuurde.

De politie bekijkt nu of vlak voor het ongeluk van bestuurder is gewisseld. "Het moet duidelijk worden wie op het moment van het ongeluk achter het stuur zat", aldus de woordvoerder. "Dat is op dit moment nog niet duidelijk".

In de slip

Uit het onderzoek is wel gebleken dat de bestuurder in een bocht de controle over de auto kwijtraakte. De wagen raakte in de slip en belandde in de naastgelegen sloot. Bij het ongeluk kwamen Murphy Lekkerkerker (20) uit Hoogezand en Matthijs Hofstra (21) en Brian Pestman (19) uit Sappemeer om het leven. De 19-jarige Arjan Hofman uit Westerbroek, die het ongeluk overleefde, raakte zwaargewond.

Advertentie via Ster.nl