Bloemen en knuffels voor de overleden Lindsey
NOS Nieuws

Al eerder brandstichting bij gezin Amersfoort

Vorig jaar hebben onbekenden de auto in brand gestoken van het gezin in Amersfoort, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw slachtoffer werd van brandstichting. Dat zegt de politie tegen RTV Utrecht. Bij de brand vrijdagavond raakte de 11-jarige Lindsey zwaar gewond. Zij overleed gisteren in het brandwondencentrum in Beverwijk.

Lindsey en haar oudere zus waren in de nacht van vrijdag op zaterdag thuis toen brand uitbrak in de woning. Lindsey werd door een brandweerman uit de vlammenzee gehaald, maar redde het niet. Haar zus (25) moest naar het ziekenhuis omdat zij rook had ingeademd. Al snel na de brand meldde de politie dat de brand was aangestoken.

Autobrand

Volgens de politie is april vorig jaar door het gezin aangifte gedaan van de autobrand. "We gaan dit zeker meenemen in het onderzoek", aldus een woordvoerder. De politie kon de dader van de autobrand niet achterhalen. "Er is niemand voor aangehouden".

In de buurt gaan tal van verhalen rond over wat in de nacht van vrijdag op zaterdag is gebeurd. De politiewoordvoerder wil daar niet op ingaan. Eerder riep de politie getuigen op om zich te melden.

Herdenking

Bij het huis van Lindsey zijn bloemen en knuffels neergelegd. Ook zijn kaarsjes aangestoken om haar te herdenken en liggen er handgeschreven briefjes voor het meisje. De Amersfoortse Schoolvereniging heeft aangekondigd Lindsey te herdenken. Volgens de directeur wordt op "zorgvuldige wijze aandacht aan haar overlijden besteed". Over de manier waarop en wanneer wil de school niets kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl