In samenwerking met
RTV Noord
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in loods in Groningen

In het Groningse dorp Musselkanaal heeft in een bedrijfsloods een grote uitslaande brand gewoed. Aan het einde van de ochtend was het vuur onder controle. De brandweer is waarschijnlijk nog een paar uur bezig met nablussen.

Omdat er bij de brand veel rook vrijkwam, had de brandweer een NL-Alert afgegeven. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Bij de brand is ook wat asbest vrijgekomen. De deeltjes liggen op het terrein waar ook de loods staat.

Hoogwerkers

De brandweer was bang dat het vuur zou overslaan naar een naastgelegen loods. Dat is niet gebeurd, maar van het gebouw dat in brand stond is zo goed als niets meer over.

Om het vuur te blussen, waren ook twee hoogwerkers ingezet. "Naar binnen gaan is echt veel te gevaarlijk. We zien nu de vlammen door het dak heen komen. Dat is zeker geen slecht nieuws, want nu kunnen wij die ook echt blussen", zei een woordvoerder van de brandweer tegen RTV Noord.

Rommelmarkten

In het pand zat vroeger een houthandel. De laatste tijd werden er geregeld rommelmarkten gehouden. Er zitten ook wat andere bedrijfjes in het gebouw.

Waardoor de brand is uitgebroken, is nog niet bekend.

  • RTV Noord
  • Huismanmedia
  • RTV Noord

Advertentie via Ster.nl