Andy Murray schreeuwt het uit
NOS SportAangepast

Murray vloekend en tierend naar volgende ronde

Andy Murray heeft op een voor hem typerende wijze de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De Schotse nummer 1 van de wereld stak tegen Illja Martsjenko duidelijk niet in grootse vorm, mopperde voortdurend en had de Oekraïner na 2 uur en 3 kwartier zwoegen pas op de knieën: 7-5, 7-6 (5), 6-2.

In de eerste game sloeg Murray liefst drie dubbele fouten. Die break maakte hij wel goed, maar zijn spel kreeg hij niet op het gewenste niveau. Ook in de tweede set moest de Brit een break achterstand ongedaan maken. Tussen de bedrijven door zat hij vloekend op zijn stoeltje.

Murray haalde in Melbourne vijf keer de finale (waaronder de laatste twee jaar) maar hij won het toernooi nog nooit.

Kei Nishikori

Nishikori door ondanks slap begin

Kei Nishikori kwam tegen Andrei Koeznetsov een inzinking in de tiebreak van de vierde set te boven. Hij won met 5-7, 6-1, 6-4, 6-7 (6), 6-2.

De als vijfde geplaatste Japanner, die de afgelopen twee jaar kwartfinalist was in Melbourne, stond in de tiebreak met 5-2 voor en de zege leek in de tas, maar opeens verloor hij vier punten op rij van de Rus.

In de vijfde set domineerde Nishikori, maar dat ging niet vanzelf. "Het was mentaal erg lastig om weer op nul te beginnen. Ik had die tiebreak echt moeten winnen."

Cilic wint thriller

Ook Marin Cilic kwam met de schrik vrij. De als zevende geplaatste Kroaat kwam tegen de Pool Jerzy Janowicz, die vanwege een knieblessure vorig jaar amper speelde, terug van een 2-0 achterstand in sets: 4-6, 4-6, 6-2, 6-2, 6-3.

Marin Cilic

Cilic won 2014 de US Open en stond in Melbourne in 2010 in de halve finales.

De als tiende geplaatste Tsjech Tomás Berdych had een makkelijke eerste ronde. Zijn Italiaanse tegenstander Luca Vanni trok zich na het verlies van de eerste set (6-1) geblesseerd terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl