Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens knokt, maar komt niet door eerste ronde Australian Open

Een flinke tegenvaller voor Kiki Bertens. Als nummer 19 van de plaatsingslijst is ze al in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld door de Amerikaanse Varvara Lepchenko: 5-7, 6-7 (5).

Bertens zat geen moment lekker in de wedstrijd tegen de nummer 86 van de wereld. Ze had moeite met het directe en aanvallende spel van de linkshandige Amerikaanse en raakte de bal zelf niet zuiver.

Bertens knokt, maar komt niet door eerste ronde Australian Open

Met vechttennis hield Bertens toch gelijke tred met Lepchenko, maar in de eerste set waren in een cruciale, lange game op 5-5 vijf breakpoints niet aan haar besteed (in totaal benutte ze maar drie van de vijftien breakpoints) en in de tweede set verspeelde ze een 4-2 voorsprong.

Ondanks haar teleurstellende nederlaag verliest Bertens geen punten voor de wereldranglijst, want vorig jaar ging ze in Melbourne ook in de eerste ronde onderuit. Ze kwam bij de Australian Open sowieso nooit voorbij de tweede ronde.

Met twee, drie goede punten per game kom je er niet.

Kiki Bertens

In aanloop naar de Australian Open raakte Bertens' pols overbelast. Na de wedstrijd stond ze de pers te woord met ijs om het gewricht. "Door mijn pols heb ik hier maar twee trainingsuren kunnen maken."

Coach Raemon Sluiter vulde aan: "Maar de pols is niet de reden dat ze vandaag heeft verloren." Dat waren haar keuzes op de belangrijke momenten.

"Dan is het goede tennis niet daar. De uitvoering is zelfs belabberd", aldus Bertens. "Met twee, drie goede punten per game kom je er niet. Het is nog heel veel zoeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl