Simona Halep
NOS SportAangepast

Halep vliegt er wederom direct uit in Melbourne

Net als vorig jaar is Simona Halep in de eerste ronde van de Australian Open uitgeschakeld. De als vierde geplaatste Roemeense verloor met 6-3, 6-1 van de Amerikaanse Shelby Rogers. Vorig jaar was Zhang Shuai te sterk.

Halep zat de hele wedstrijd aan haar knie en werd na de eerste set medisch behandeld. Ze speelde toch door, maar was geen partij voor Rogers, die de wedstrijd uitmaakte met zes games op rij.

"Ik heb een peesontsteking", zei Halep na afloop. "Het is niet heel erg. Ik hoef niet geopereerd te worden of zo, maar waarschijnlijk moet ik wel een tijdje rust nemen. Het is moeilijk spelen met de pijn en met knieblessures moet je altijd oppassen."

Muguruza wint wel

Rogers verbaasde vorig jaar op Roland Garros met een kwartfinaleplaats. Daarin verloor ze van de latere winnares Garbine Muguruza, die in Melbourne vlak na Rogers eveneens de tweede ronde bereikte.

Garbine Muguruza

Ook de als zevende geplaatste Spaanse had vanwege klachten aan haar been een medische time-out nodig, maar zij won wel met 7-5, 6-4 van de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic.

"Het was heel zwaar", zei Muguruza na afloop. "Opeens kreeg ik pijn en vergat ik om niet nerveus te zijn. Je moet kalm blijven en vechten voor de winst."

Puig en Venus

Monica Puig had een makkie. De olympisch kampioene uit Puerto Rico walste met 6-0, 6-1 over de Roemeense Patricia Tig heen.

De als dertiende geplaatste Venus Williams daarentegen moest alle zeilen bijzetten tegen de Oekraïense Kateryna Kozlova. Ondanks 48 onnodige fouten won de 36-jarige Amerikaanse, die in 2003 de finale haalde maar toen verloor van haar zus Serena, met 7-6 (5), 7-5.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl