Nikola Kalinic viert de 1-0 van Fiorentina tegen Juventus

Fiorentina is koploper Juventus de baas

Juventus heeft zijn vierde nederlaag van het seizoen geleden. De koploper in Italië werd door Fiorentina met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Voor rust kon de wedstrijd nauwelijks boeien. Beide ploegen zochten omzichtig de aanval en alleen de thuisploeg had een keer succes: Kalinic schoof de bal uit een snelle aanval in de verre hoek.

Rare treffer

In de tweede helft zette Chiesa met een raar schot de thuisploeg op 2-0. Doelman Buffon dacht dat de bal nog verlengd zou worden, maar dat gebeurde niet. Na de intikker van Higuain (2-1) lukte het Juventus niet een gevaarlijk slotoffensief op te zetten, al viel de bal bij een scrimmage voor het doel er nog bijna in.

Door de nederlaag zag Juventus de concurrentie naderen. Nummer twee AS Roma, nummer drie Napoli en nummer vier Lazio wonnen. Juventus, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de achtervolgers, heeft een punt meer dan AS Roma. Napoli volgt op vier punten en Lazio op vijf.