Knegt: het mooiste tot het laatst bewaard

Sjinkie Knegt was blij dat hij de Europese kampioenschappen shorttrack toch nog heeft kunnen bekronen met een gouden medaille. In de relayfinale bezorgde hij Nederland met een fantastische slotronde alsnog de Europese titel. "Mooi dat we het met z'n vieren zo kunnen afsluiten."

Knegt: het mooiste tot het laatst bewaard

"We hebben met z'n allen goed gewerkt", vertelde Knegt na afloop van het toernooi in het Italiaanse Turijn. "Daan (Breeuwsma, red.) kon mij perfect duwen voor de laatste rondjes en toen restte mij nog maar één ding: zo hard mogelijk schaatsen."

Met een indrukwekkende inhaalactie buitenom bij de Russische koploper Semen Jelistratov schaatste Knegt naar het vierde Nederlandse goud op de relay. Ook in 2011, 2012 en 2016 greep het Oranje-kwartet de titel. "Buitenom is ook weleens mooi, het is fijn dat we zo kunnen afsluiten. We hebben het mooiste tot het laatst bewaard", sprak Knegt.

Bondscoach Otter: ongelooflijk mooie actie van Knegt

Bondscoach Jeroen Otter prees zijn aflossingsploeg. "Bij de relay komt zo'n medaille altijd op het conto van de hele groep. Als Daan niet veel snelheid had gemaakt, had Sjinkie het gat niet dicht kunnen rijden."

Otter: "Toch was de actie van Sjinkie ongelooflijk mooi."

Goud voor Nederlandse shorttrackers in Turijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl